با معرفی سیستم عامل آندروئید شرکت گوگل برای تجهیزات ارتباطی، اطلاعاتی و رایانهای همچون تلفنهای همراه هوشمند، Padها و … و حضور فعال شرکت سامسونگ و HTC در بازار ایران که عمدتا محصولات جدید خود را با این سیستم عامل و به قیمت بسیار پایینتری نسبت به محصولات شرکت Apple به کاربران عرضه میکنند، نظر مردم ایران به سمت آندروئید جلب شد و عدهی زیادی از هموطنان ما محصولات مختلف مبتنی بر این سیستم عامل را خریداری کردند.
اما مشکل عمدهی کاربران ایرانی، تهیه اپلیکیشنهایی به زبان فارسی و همچنین دریافت اپلیکیشنها از بازار آندروئید است که به علت تحریمهای موجود علیه ایران، امکان دریافت نرمافزارهای مورد نیاز بسیار سخت و پیچیده است و همانطور که میدانیم، جذابیت استفاده از تلفنهای همراه هوشمند و وسائلی از این دست، به خاطر تنوع و کاربردی بودن اپلیکیشنهای آنهاست و اگر اپلیکیشنهای مناسب و جذاب در اختیار نباشد، این وسائل نیز محبوبیتی نخواهند داشت.
تا قبل از معرفی اپلیکیشن آندروئیدی “بازار” که پس از نصب بر روی تلفنهمراه، امکان دریافت و نصب اپلیکیشنهای این سیستمعامل را برای کاربران ایرانی فراهم میکرد، کاربران آندروئید واقعاً در مضیقه بودند که “بازار” تا حدی این مشکل را مرتفع نمود. امروز این اپلیکیشن بالاخره از نسخه آزمایشی خارج شد و ارسال نسخه یک آن به طور خودکار از ساعاتی پیش آغاز شده است. بازار توسط تیم نرمافزاری”شرکت همراه همزبان ایرانیان” تولید شده و توسعه یافته است و میتوانید نسخه ۱ این اپلیکیشن را با کلیک بر روی لینک زیر و از سرور اصلی “بازار” دریافت کنید:
در به روز رسانی اخیر اپلیکیشن بازار، نظرات کاربران مد نظر قرار گرفته است و امکانات بسیاری که از سوی کاربران درخواست شده بود به بازار افزوده شدهاند که مهمترین آنان عبارتند از:
به عنوان مثال، قابلیت جستجو در میان اپلیکیشنهای کافهبازار را در تصویر زیر مشاهده میکنید.
یکی از امکانات مورد توجه کاربران که توسط تیم توسعه بازار نیز مد نظر قرار گرفت، اپلیکیشنهای فارسی و ایرانی است که طرفداران بسیاری نیز دارد و گروه نرمافزاری “همراه همزبان ایرانیان” نیز این قول را به کاربران داده است که تا حد توان برای رفع نیازهای موجود و تولید نرمافزارهای بومی و ایرانی تلاش خواهد کرد. گروه نرمافزاری توسعه بازار، جمله زیر را به عنوان رسالت و هدف خود بیان کرده است:
مهمترین هدف ما تبدیل این مجموعه به سکوی اصلی توزیع و دریافت برنامههای ایرانی گوشیهای هوشمند و به تبع آن گسترش فعالیتهای برنامهنویسی در این حوزه است. احتمالاً تابهحال علاوه بر برنامههای ایرانی تولید شرکت ما، برنامهٔ گاهشمار خورشیدی آقای امیر رجبی را در بازار مشاهده کردهاید. آقای رجبی این برنامه را به رایگان در اختیار ما و کاربران ایرانی قرار دادهاند که جا دارد در این خبرنامه از ایشان به عنوان اولین فرد خارج از مجموعه همراه همزبان ایرانیان که برنامه خود را بر روی بازار عرضه کردند تشکر کنیم.
هرچه تعداد کاربران این سکو افزایش یابد، انگیزه تولید برنامههای حرفهای هم در میان برنامهنویسان ایرانی افزایش مییابد و تا امکان درآمدزایی برای این قشر که ما هم جزء کوچکی از آن هستیم ایجاد نشود نمیتوان انتظار دریافت خدمات حرفهای را، همانند آنچه در همه جای دنیا ارائه میشود، داشته باشیم. ما تمام تلاش خود را برای ایجاد امکان درآمدزایی برنامهنویسان انجام میدهیم و امیدوار هستیم با همکاری اپراتورهای تلفن همراه و بانکهای ایرانی سادهترین راه برای خرید و فروش از طریق موبایل را فراهم کنیم. در اینجا باید تأیید کنیم که خدمات رایگان بازار همواره رایگان خواهد ماند و ما از آنهایش نیستیم!
امروز پروژه وب بازار آندروید و وبسایت رسمی مربوط به آن با نام “کافهبازار” نیز رونمایی شد و با این اقدام خوب، دریافت و استفاده از اپلیکیشنهای آندروئیدی برای کاربران بسیار سادهتر از قبل خواهد بود و کاربران میتوانند مجموعه برنامهها را بر روی رایانه و یا تلفن همراه آندروئیدی خود مرور کنند. در ادامه به معرفی مختصری از این بازار تحت وب اپلیکیشنهای آندروئیدی خواهیم پرداخت.
کافهبازار (www.cafebazaar.com) محلی است که در آن برنامهنویسان آندروئید، کانال توزیع مناسبی جهت انتشار محصولات تولیدی خود و کاربران آندروئید، محلی مناسب برای یافتن اپلیکیشنهای مورد نیازشان و دسترسی راحت به آنچه که به دنبالش هستند را در اختیار دارند. کافهبازار، نقطه ارتباط تولیدکننده و مصرف کنندهی اپلیکیشنهای آندروئیدی است و نیاز کاربران فارسی زبان به استفاده از مارکت گوگل را تا حد زیادی مرتفع مینماید.
البته کافهبازار در حال رشد و توسعه است و دائما به اپلیکیشنهای موجود در آن افزوده خواهد شد. در حال حاضر و در زمان نوشتن این متن، اپلیکیشنهایی برای اطلاع از اوقات شرعی، برنامه حرکت قطارهای مترو، قبله نما، بیش از ۱۰۰ کتاب شعر از شاعران نامی معاصر و پیشین کشور عزیزمان، تقویم و سالنامه میلادی و شمسی و هجری، اپلیکیشنهای پخش و مدیریت فایل های صوتی و ویدئویی و تصویری، مرورگرهای وب، بازیهای مختلف، ابزارهای انتشار مطالب در وب، نرمافزارهای اطلاع از وضعیت آب و هوا، نرمافزارهای آموزشی مختلف همانند آموزش ریاضیات و زبان انگلیسی، ابزارهای مختلف همانند ماشین حساب پیشرفته و نرمافزارهای مدیریت زمان و …، اپلیکیشنهای مربوط به شبکههای اجتماعی، نرمافزارهای خبری و رسانهای، نرمافزارهای ارتباطی مثل انواع پیامرسانها، نرمافزارهای پزشکی و درمانی، کتب الکترونیکی و … وجود دارد و دائما به تنوع و تعداد این اپلیکیشنها افزوده میشود.
به عنوان مثال صفحهی زیر تنوع بازیهای آندروئیدی موجود در “کافهبازار” تا به امروز را نشان میدهد:
به تمام دارندگان گجتهای آندروئیدی توصیه می کنیم به کافهبازار مراجعه کرده و با نظرات خود، تیم توسعه این نرمافزار و بازار اینترنتی را در انجام بهتر امور و کسب موفقیتهای بیشتر یاری کنند و حتما به صفحه سؤالات متداول کافهبازار و صفحه راهنمای کافهبازار سر بزنید.